Експрезиденту Перу заборонили займати державні посади через COVID-скандал

Експрезиденту Перу заборонили займати державні посади через COVID-скандал

Укрінформ
Колишньому президенту Перу Мартіну Візкаррі заборонили займати державні посади упродовж 10 років, оскільки він позачергово отримав COVID-щеплення.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters, це рішення одностайно підтримав Конгрес Перу.

“Візкарру було визнано винним у застосуванні свого впливу, змові та наданні неправдивих даних у зв’язку зі скандалом стосовно VIP-вакцинування у Перу, унаслідок якого низка міністрів й інших державних посадовців отримала щеплення вакциною Sinopharm до того, як вона стала публічно доступною у країні”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Очільниця МЗС Перу звільнилася через вакцинацію від COVID-19 позачергово

Конгрес також заборонив упродовж восьми років займати державні посади ексміністру охорони здоров’я Пілар Мазетті й протягом одного року колишній главі МЗС Елізабет Астете. Обидві колишні міністерки пішли у відставку на тлі скандалу із позачерговим вакцинуванням.

За словами Візкарри він з дружиною отримав щеплення у жовтні як добровольці під час її випробування, однак інститут, який проводив клінічні випробування, це заперечує.

Читайте також: У Перу обрали третього президента за тиждень

“Колишній президент обійняв посаду у березні 2018 року, пообіцявши побороти корупцію на держслужбі, й очолював країну до того, як зазнав імпічменту в листопаді минулого року через інші корупційні обвинувачення”, - нагадує Reuters.

Нагадаємо: наприкінці минулого року конгрес Перу проголосував за відсторонення від посади президента країни Мартіна Візкарри через отримання ним хабарів у великих розмірах в обмін на держконтракти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-