У морі поблизу Тунісу загинув 41 мігрант

У морі поблизу Тунісу загинув 41 мігрант

Укрінформ
Унаслідок аварії пасажирського судна поблизу узбережжя Тунісу загинула щонайменше 41 людина.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Міжнародній організації з міграції.

“Міжнародна організація з міграції та УВКБ ООН глибоко засмучені інформацією про корабельну аварію поблизу узбережжя Сіді Мансур у південно-східному Тунісі. Досі було виявлено тіла 41 людини, в тому числі однієї дитини”, - йдеться у заяві.

Читайте також: У Тунісі затонули човни з мігрантами - 39 загиблих

Зазначається, що берегова охорона Тунісу врятувала трьох людей, але пошукова операція досі триває.

“Попередня інформація вказує, що всі загиблі були з африканських країн, розташованих на південь від Сахари”, - зауважили у Міжнародній організації з міграції.

У відомстві наголосили, що “ця трагічна втрата життів ще раз звертає увагу на потребу покращення й розширення державних пошуково-рятувальних операцій у всьому центральному Середземномор’ї, де цього року загинуло вже близько 290 людей”.

Читайте також: У морі поблизу Джибуті загинули десятки мігрантів

“Пріоритетом повинна стати регіональна солідарність та підтримка національної влади у зусиллях із переслідування контрабандистів й недопущення смертей”, - стверджується у заяві.

Нагадаємо: берегова лінія біля туніського портового міста Сфакс стала основною відправною точкою для людей, що рятуються від конфліктів і бідності в Африці й на Близькому Сході та шукають кращого життя в Європі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-