Байден обмежить кількість біженців для в’їзду у США

Байден обмежить кількість біженців для в’їзду у США

Укрінформ
Президент США Джо Байден обмежить кількість біженців, яким буде дозволено в’їзд у Сполучені Штати в цьому році, до історично низького рівня, що був визначений адміністрацією Трампа.

Про це пише The New York Times, передає Укрінформ.

Байден у лютому зобов’язався підняти граничний рівень, установлений Трампом (15 тисяч осіб) для тих, хто рятується від воєн та переслідувань у своїх країнах.

Видання пояснює такий підхід нерішучістю влади щодо відновлення імміграційної системи, зруйнованої Трампом. Водночас затримка з офіційним оголошенням про кількість біженців, яких можуть прийняти США, призвела до того, що багато з них, отримавши дозвіл на в’їзд, залишаються в таборах та установах з переселення по всьому світу і звинувачують Байдена в порушенні обіцянок відновити репутацію Америки як притулку для гноблених.

Читайте також: У Ємені згорів центр утримання мігрантів: 60 загиблих - ЗМІ

Адміністрація має намір змінити порядок для біженців, створений адміністрацією Трампа, при якому перевага віддавалася іракцям, котрі співпрацювали з армією США, і особам, передусім християнам, яких переслідували з релігійних мотивів. Водночас найбільше біженців походять з Африки. В адміністрації заявили, що ця зміна дасть змогу заповнити ліміт у 15 тисяч осіб, хоча тисячі інших біженців, яким дозволено в’їзд у США, залишаться в таборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-