Верховний суд Бразилії підтвердив скасування вироку експрезиденту у справі про корупцію

Верховний суд Бразилії підтвердив скасування вироку експрезиденту у справі про корупцію

Укрінформ
Верховний суд Бразилії остаточно скасував вирок колишньому президенту країни Луїсу Інасіу Лулі да Сілви у справі про корупцію та відмивання грошей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Сіньхуа.

“Вісьмома голосами проти трьох суд відхилив апеляцію генеральної прокуратури на скасування анулювання вироку, винесеного федеральним судом штату Парана”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що в березні суддя Верховного суду Едсон Фашін, призначений доповідачем у справі, визнав федеральний суд у Парані некомпетентним, оскільки він перевищив свої повноваження, засудивши експрезидента.

“Лула перебував за ґратами з квітня 2018 по листопад 2019-го року у столиці штату Парана місті Курітіба, а після звільнення з в’язниці знаходиться під домашнім арештом”, - нагадує Сіньхуа.

Читайте також: Бразилія не буде вводити локдаун попри рекордні показники смертності

Колишнього президента засудили до восьми років та десяти місяців ув’язнення за те, що він нібито прийняв у подарунок від будівельної компанії розкішні апартаменти в обмін на вигідні державні замовлення.

“Після ухвалення вироку президентська виборча кампанія Лули у 2018 році провалилася, оскільки законодавство Бразилії забороняє засудженим людям займати державні посади”, - пояснює Сіньхуа.

Читайте також: Суд Бразилії анулював вирок експрезиденту у справі про корупцію

Таким чином, скасування вироку Верховним судом країни відкриває Лулі шлях до повторного балотування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-