Медіамагната з Гонконгу засудили до року в'язниці

Медіамагната з Гонконгу засудили до року в'язниці

Укрінформ
Гонконгський продемократичний медіамагнат Джиммі Лай був засуджений до одного року тюремного ув'язнення за участь в демонстраціях 2019 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Медіамагнат і рівний критик Пекіна Джиммі Лай був одним з декількох активістів у суді в п'ятницю, які раніше були визнані винними за звинуваченнями, пов'язаними з обширними демократичними демонстраціями 2019 року.

Раніше на цьому тижні газета Apple Daily опублікувала написаний Лаєм із в'язниці лист, в якому йшлося про наступне: «Ми як журналісти зобов'язані домагатися справедливості. Поки ми не засліплені несправедливими спокусами, поки ми не дозволяємо злу проходити крізь нас, ми виконуємо свою відповідальність».

Читайте також: Президент Toshiba подав у відставку

Як повідомлялося, Джиммі Лай був заарештований в Гонконзі 10 серпня за підозрою в порушенні закону про безпеку. Медіамагната звинуватили у "змові з іноземною державою, крамольних висловлюваннях і шахрайській змові". Разом з Лаєм були затримані двоє його синів і два топменеджери очолюваної ним корпорації Next Digital.

Арешт опозиційного видавця засудив Євросоюз, у США заявили про підтримку Лая, міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала припинити переслідування журналістів у Гонконзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-