Прокуратура Латвії вимагає п'ять років тюрми для бойовика «ДНР»

Прокуратура Латвії вимагає п'ять років тюрми для бойовика «ДНР»

Укрінформ
Латвійська прокуратура пропонує засудити до п'яти років позбавлення волі колишнього президента мотоклубу з міста Мадона Івара Келлі, обвинуваченого в участі в бойових діях на сході України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на портал Delfi.

Уточнюється, що наступне засідання суду призначене на 23 квітня. Згідно з обвинувальним висновком, латвієць воював в ОРДЛО в період з лютого 2015 до травня 2016 року.

Читайте також: У Казахстані найманцю дали три роки в'язниці за участь в окупації Донбасу

Батько Івара Келлі скористався своїм правом не свідчити проти родича. Названий син обвинуваченого на одному з попередніх засідань заявив суду, що деякі з його показів, записаних під час попереднього слідства, не відповідають тому, що він сказав. Названий син вказав, що його батько ніколи не висловлював проросійських чи прокремлівських поглядів, і тому не вірив, що у його батька були якісь причини для участі в збройному конфлікті на сході України.

Читайте також: У Чехії найманець отримав 4,5 року в'язниці за участь у війні на Донбасі

Служба держбезпеки Латвії заявила, що під час слідства отримала достатньо доказів, що Келлі брав участь у воєнних діях на боці бойовиків і входив до складу розвідувально-диверсійної групи. Серед доказів є відео, де зображений Івар Келлі (або дуже схожа на нього людина) на так званому параді 9 травня 2015 року в Донецьку.

Читайте також: У Латвії судять чоловіка, що воював на стороні «ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на сході України зафіксували сім порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-