У Румунії хочуть заборонити Китаю та Huawei доступ до мережі 5G

У Румунії хочуть заборонити Китаю та Huawei доступ до мережі 5G

Укрінформ
Уряд Румунії схвалив законопроєкт, що фактично забороняє Китаю та компанії Huawei брати участь у розвитку національної мережі 5G.

Про це повідомив член румунського комітету з питань інформаційних технологій та національної безпеки Павел Попеску, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Уряд затвердив законопроєкт, що має першочергове значення для Румунії, на підтвердження меморандуму 2019 року, підписаного у Вашингтоні, який означає, що Китаю та Huawei відмовлять у будь-якому потенційному партнерстві щодо розбудови мережі 5G з румунською державою", - сказав Попеску.

Читайте також: Huawei стягуватиме роялті за використання її 5G-патентів

Згідно з меморандумом, уряди США та Румунії заявили, що частиною підходу до забезпечення безпеки, на основі оцінки ризиків, є ретельна та повна оцінка постачальників обладнання для 5G.

"Національна безпека є головною метою, а захист персональних даних майбутніх поколінь Румунії є вирішальним чинником", - додав Попеску.

Читайте також: У Франції визнали законною заборону 5G-обладнання від Huawei

Як повідомлялося, адміністрація експрезидента США Трампа звинуватила Huawei у протиправному збиранні інформації про американські державні установи, компанії та громадян, що визнано шпигунством. Окрім Штатів, співпраця з Huawei у сфері розвитку мереж мобільного зв'язку і передачі даних нового покоління 5G повністю заборонена у Великій Британії, Швеції, Японії. У Франції введена часткова заборона у зв'язку з побоюваннями щодо національної безпеки.

Фото: REUTERS/Aly Song

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-