У Навального показали таємниці валдайської дачі Путіна

У Навального показали таємниці валдайської дачі Путіна

Відео
Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією оприлюднив нове розслідування про розкішні умови валдайської дачі президента Росії Володимира Путіна. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням сайт і Ютуб-канал Навального.

Згідно кадастрової документації, площа резиденції становить 250 гектарів. З них 150 гектарів офіційно належать Російської Федерації і знаходяться в безстроковому користуванні у ФСО. На них розташовуються господарські споруди - склади, гаражі, ангари, а також невеликі гостьові будиночки.

Решта землі оформлена на ТОВ «Прайм», яке належить близькому Путіну олігархові Юрію Ковальчуку, який є основним акціонером банку «Росія». «Прайм» здає цю частину резиденції в оренду Управлінню справами президента РФ.

Відповідно до фінансової звітності фірми, за останні десять років «Прайм» заробив на послугах оренди 2,7 млрд руб. ($35,5 млн).

Читайте також: Навальний позивається через цензуру на колонію, у якій сидить

На орендованій у «Прайма» території знаходяться близько 80 будівель. Серед них основний чотириповерховий особняк площею 3500 квадратних метрів, китайський павільйон, російська хата, лазні, сауна, стайня, майданчик для гольфу, дитячий майданчик з гірками, віп-ресторан з кінозалом, боулінгом, більярдною і міні-казино, а також власна Володимирська церква, включена до реєстру РПЦ.

Також неподалік від основної резиденції знаходиться будинок у два рази більше - це спа-комплекс з двома підземними поверхами загальною площею майже 7 тис. квадратних метрів. На поповерхових планах цієї будівлі можна виявити солярій, флоат-басейн, кріокамери, масажні ванни, кабінети стоматології, косметології, грязелікування і лімфопресу, 25-метровий басейн і окремий масажний блок.

Читайте також: Байден запровадив надзвичайну ситуацію у США через дії Росії

На іншому поверсі розташовані спальня, 200-метровий хол, 500-метрова вітальня, сервірувальна кімната, спеціальний ліфт для їжі і приміщення для акваріума площею 13 кв. метрів. На підвальному поверсі знаходяться кімнати персоналу та технічні приміщення, в тому числі для обслуговування соляного флоат-басейну, грязелікування, а також для спецзв'язку.

На думку ФБК, Валдайская резиденція є улюбленою у Путіна. Про неї доступної інформації дуже мало - офіційних фотографій і даних на держзакупівлі.

Раніше, в січні 2021 року ФБК випустив фільм-розслідування «Палац для Путіна», в якому йшлося про те, що президент Росії користується резиденцією під Геленджиком на Чорному морі, яка коштувала не менше 100 млрд. руб. ($1,3 млн) і побудованої на гроші його друзів і пов'язаних з ними компаній. Цей ролик на Ютубі подивилися більше 115 мільйонів разів.

Сам Путін заявляв, що палац не належить ні йому самому, ні його родичам. Пізніше власником палацу в Геленджику себе оголосив інший близький друг президента олігарх Аркадій Ротенберг. Але за даними видання «Собеседник», насправді палац може контролювати все той же Юрій Ковальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-