Пропозиція Байдена щодо зустрічі з Путіним залишається чинною – Білий дім

Пропозиція Байдена щодо зустрічі з Путіним залишається чинною – Білий дім

Укрінформ
Запрошення президента Байдена російському лідеру Володимиру Путіну зустрітися в третій країні для переговорів залишається чинним – попри запровадження США нових санкцій проти Російської Федерації.

Про це заявила під час брифінгу в четвер речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Запрошення залишається відкритим, і ми вважаємо, що це було б гарним кроком вперед на шляху до розвитку стабільних і передбачуваних відносин», - зауважила представниця Білого дому.

Вона підкреслила, що американська сторона має чітку позицію щодо Росії: «Ми запроваджуватимемо наслідки (для РФ – ред.), коли вважатимемо за потрібне, і ми не будемо стримувати себе у відповіді на їхню поведінку».

Джен Псакі також зауважила, що мета Вашингтона – не ескалація відносин.

«Наша ціль – змусити заплатити ціну за те, що ми вважаємо неприйнятними діями з боку російського уряду», - наголосила представниця офіційного Вашингтона.

Читайте також: Мінфін США оприлюднив перелік нових санкцій проти Росії

Вона також підкреслила, що деякі з кроків США у відповідь на зловмисні дії Росії були зроблені в координації з європейськими союзниками та партнерами.

«Ми вважаємо, якщо застосовуються неприйнятні дії, які не відповідають нашим інтересам, і які, на наш погляд, виходять за межі прийнятного для будь-якої країни-партнера, то мають бути наслідки», - підкреслила речниця Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час телефонної розмови у вівторок нагадав російському лідеру, що Вашингтон стоїть на боці України в умовах ескалації з боку РФ та запропонував провести зустріч ближчими місяцями в третій країні. У четвер президент США Джо Байден видав указ про введення нових санкцій, інших обмежень, у тому числі видворення російських дипломатів, через дії уряду та розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-