Блінкен відвідав із неанонсованим візитом Афганістан

Блінкен відвідав із неанонсованим візитом Афганістан

Фото
Укрінформ
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен прибув до Кабула для обговорення повного виведення американських військових з Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TOLO News.

Під час свого перебування в афганській столиці Блінкен зустрівся з президентом країни Ашрафом Гані та спікером парламенту Абдулла Абдулла.

Сторони обговорили рішення глави Білого дому Джо Байдена про повне виведення американських військових з Афганістану.

Блінкен також зазначив, що Сполучені Штати продовжуватимуть свою дипломатичну й гуманітарну допомогу Афганістану та афганським Збройним силам та докладатимуть зусилля щодо сприяння мирному процесу в країні.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що настав час завершити майже 20-річну участь Америки в тривалій війні в Афганістані та наказав до 11 вересня здійснити повне виведення американських військ із цієї країни.

Читайте також: В НАТО не ухвалили остаточного рішення щодо виведення військ з Афганістану

США ввели війська в Афганістан за часів президентства Джорджа Буша-молодшого після масштабних атак 9/11 у якості радикальних заходів щодо боротьби з тероризмом. Найбільша кількість американських військових (близько 100 тис.) перебувала в Афганістані у 2011 році.

Адміністрація Трампа у лютому 2020 року підписала з Талібаном мирну угоду про виведення сил США з Афганістану. Наразі в цій країні залишається 2,5 тис. американських військових, а також близько 6,3 тис. контрактників.

Фото: Lisa Ferdinando/US Secretary of Defence/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-