У Португалії ліквідували Службу у справах іноземців після смерті українця

У Португалії ліквідували Службу у справах іноземців після смерті українця

Укрінформ
Уряд Португалії ліквідував Службу у справах іноземців та кордонів (SEF) після розголосу справи про вбивство у березні минулого року громадянина України Ігоря Гоменюка в аеропорту Лісабона, в чому звинувачують працівників SEF. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В уряді додали, що повноваження SEF, такі як прикордонний контроль та розслідування торгівлі людьми, будуть розподілені між іншими правоохоронними відомствами.

Також в країні буде створений новий орган - Служба у справах притулку та іноземців (SEA).

У португальському уряді також зазначили, що країна сприймає приїзд мігрантів як позитивний крок, і «тому необхідно змінити погляд, яким державні служби дивляться на феномен міграції, застосувавши більш гуманістичний і менш бюрократичний підхід».

Читайте також: Вбивство українця у Лісабоні: главу МВС Португалії закликають піти у відставку

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2020 року 40-річного Ігоря Гоменюка затримали в аеропорту Лісабона за спробу в’їхати в країну без дійсної візи. Невдовзі після затримання він помер. Трьох офіцерів SEF, причетних до інциденту, затримали та висунули їм обвинувачення у вбивстві.

Голова SEF Кріштіна Гатоеш 9 грудня подала у відставку на тлі скандалу довкола загибелі українця.

Уряд Португалії проінформував 10 грудня, що португальська держава виплатить компенсацію родині громадянина України Ігоря Гоменюка. Розмір компенсації рада міністрів Португалії доручила визначити уповноваженому з прав людини. Кошти мають бути виплачені родині загиблого українця до початку судового процесу над співробітниками міграційної служби, яких обвинуватили у його смерті. Суд призначено на початок 2021 року.

У Спілці українців у Португалії компенсацію назвали «справедливим, хоча й запізнілим рішенням».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-