Євросоюзу слід бути готовим до посилення санкцій проти Росії – глава МЗС Латвії

Євросоюзу слід бути готовим до посилення санкцій проти Росії – глава МЗС Латвії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич вважає, що Європейському Союзу слід бути готовим до запровадження секторальних санкцій проти Росії у разі військової атаки на Україну.

Про це він заявив на спільному брифінгу з главами МЗС України, Естонії та Литви за підсумками переговорів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС Латвії висловив переконання, що військова агресія Росії проти України не може бути толерованою міжнародною спільнотою, а порушення українського кордону є абсолютно неприйнятним відповідно до міжнародного права і принципів ООН та інших міжнародних організацій.

Він висловив сподівання, що зусилля, яких докладають лідери багатьох країн для стримування Росії від агресивних дій проти України, будуть ефективними, і заявив про підтримку дій партнерів у цьому напрямку.

Читайте також: Кулеба закликав країни Балтії переконати ЄС і НАТО у необхідності практичної підтримки України

«Але якщо це не спрацює, тоді треба використовувати найсильніші засоби, які є в арсеналі ЄС, такі як секторальні санкції… Я думаю, це те, до чого ЄС треба бути готовим», - сказав Рінкевич.

Глава МЗС Латвії також підкреслив, що Росія несе повну відповідальність за нинішню ескалацію.

«Я хочу наголосити: ми звертаємося не до обох сторін із закликом про деескалацію… На цей час є лише одна сторона, яка має деескалювати свої дії, – це Російська Федерація», - акцентував міністр.

Як повідомлялося, глави МЗС Естонії, Латвії та Литви 15 квітня відвідують Україну зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, щоб продемонструвати солідарність з Україною на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації.

Росія продовжує зосереджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-