У Нідерландах почалося чергове судове засідання у справі МН17

У Нідерландах почалося чергове судове засідання у справі МН17

Фото
Укрінформ
У Нідерландах о 10:00 за місцевим часом розпочалося чергове судове засідання у справі про збитий у 2014 році літак рейсу МН17.

Головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс, відкриваючи засідання, зазначив, що жоден з чотирьох підозрюваних не з’явився, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У судовій залі присутні адвокати родичів загиблих та одного з чотирьох підозрюваних - підполковника-спецпризначенця ГРУ РФ Олега Пулатова, який висловив бажання долучитися до процесу.

Сьогодні суд продовжить розгляд технічних питань, зокрема пов’язаних з оглядом реконструкції уламків, звернення родичів загиблих щодо компенсацій.

Читайте також: Малайзія не ставатиме на чийсь бік до завершення розслідування катастрофи MH17 – посол

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що слухання по суті мають розпочатися у червні 2021 року.

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Розслідування катастрофи МН17 продовжать до 1 серпня – Рада ратифікувала угоду

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування «Бука». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі — громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Інтереси одного з чотирьох підозрюваних - підполковника-спецпризначенця ГРУ РФ Олега Пулатова, який висловив бажання долучитися до процесу, представляють адвокати нідерландської юридичної фірми Sjöcrona Van Stigt.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-