Нові санкції США торкнуться суверенного боргу Росії – NYT

Нові санкції США торкнуться суверенного боргу Росії – NYT

Укрінформ
Обмеження щодо суверенного боргу Росії будуть включені в новий санкційний пакет США у відповідь на зловмисну діяльність Москви проти Вашингтона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

За словами співрозмовників, будь-які розширені санкції проти російського фінансового сектору означатимуть значне збільшення витрат, які Москва повинна буде заплатити, зокрема за втручання у вибори США.

Обмеження на суверенний борг впливають на здатність країни залучати доларові облігації, оскільки кредитори побоюються бути відрізаними від американських фінансових ринків. Сполучені Штати вже використовували схожі методи, зокрема, проти Ірану.

Читайте також: Європарламент може посилити санкції проти Росії - ЗМІ

Зазначається, що ціни російських облігацій впродовж останніх тижнів сильно коливалися в очікуванні можливих санкцій проти суверенного боргу РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім готується в четвер оголосити масивний пакет санкцій та інших обмежень для російських чиновників та організацій, причетних до зловмисної діяльності Росії проти Сполучених Штатів.

Читайте також: У Білому домі пояснили, навіщо Байден поговорив із Путіним

У перші дні після інавгурації в січні нинішнього року президент США Джо Байден доручив розвідці оцінити зловмисну діяльність Росії. Це включало повну оцінку кібератак проти корпорації SolarWinds; втручання Росії у вибори 2020 року; використання нею хімічної зброї проти опозиційного лідера Олексія Навального, а також тверджень про нагороди за напади на американських військових в Афганістані. За результатами цієї перевірки адміністрація Байдена пообіцяла застосувати проти РФ видимі, а також непублічні кроки у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-