Британія слідом за США виведе свій контингент з Афганістану

Британія слідом за США виведе свій контингент з Афганістану

Укрінформ
Уряд Великої Британії вирішив вивести свій військовий контингент з Афганістану після заяви президента США Джо Байдена про виведення військ США з країни до 11 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times із посиланнями на джерела.

Зазначається, що близько 750 британських військових покинуть Афганістан, адже, за інформацією джерел, їм доведеться складно без підтримки США, зокрема, без американських військових баз та інфраструктури.

Також повідомляється, що Британія планує передати контроль над військовою академією в Кабулі під назвою «Sandhurst in the Sand», в якій щороку кількасот військовослужбовців Великої Британії контролюють навчання близько 1350 курсантів.

Читайте також: Байден заявив про завершення участі США у війні в Афганістані

Як повідомлялося, Адміністрація США запланувала повністю вивести американський збройний контингент з Афганістану до 11 вересня, рівно через 20 років з моменту найбільшої терористичної атаки на Америку, яка й стала причиною військової присутності США в цій країні.

Раніше адміністрація Дональда Трампа визначила термін 1 травня нинішнього року як граничну дату для виведення американських військ з Афганістану. Таким чином, рішення адміністрації Байдена дозволить продовжити військову присутність США в цій країні ще на певний час.

Наразі в Афганістані залишається 2,5 тис. американських військових, а також близько 6,3 тис. контрактників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-