Сирія має достатньо речовин для виробництва хімзброї – Держдеп

Сирія має достатньо речовин для виробництва хімзброї – Держдеп

Укрінформ
Режим Башара Асада в Сирії, який за останньою доповіддю ОЗХЗ визнаний причетним до хімічної атаки проти мирних сирійців у 2018 році, досі має достатньо компонентів для виробництва та подальшого застосування хімічної зброї.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у середу Державним департаментом США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати погоджуються з висновками ОЗХЗ, наведеними в останньому звіті, й продовжують вважати, що режим Асада зберігає достатню кількість хімічних речовин для використання зарину, виробництва та застосування боєприпасів із хлором та розробки нової хімічної зброї», - заявили в американському відомстві.

Читайте також: ООН закликала зібрати $10 мільярдів на гуманітарну допомогу сирійцям

Як підкреслили в Вашингтоні, режим Асада ігнорує резолюцію РБ ООН, а також заклики світової спільноти надати повну інформацію про свою програму хімічної зброї та повністю знищити хімічні боєприпаси під наглядом спостерігачів.

«Звіт ОЗХЗ є лише одним з останніх нагадувань про кричуще заперечення Асадом верховенства права», - підкреслили у Вашингтоні.

Читайте також: Україна в ООН засудила сирійський режим за порушення прав людини

Як повідомлялося, слідча група ОЗХЗ напередодні оприлюднила другу доповідь, яка підтверджує причетність режиму Асада до застосування 4 лютого 2018 року в м. Саракіб (Сирія) хімічної зброї. У ньому зазначається, зокрема, що сирійські арабські ВПС скинули контейнер з хлористими речовинами, які уразили значну територію. Міжнародна організація визнала це навмисним актом, який призвів до страждань та жертв серед мирного населення Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-