У Європі вже зробили понад 100 мільйонів COVID-щеплень

У Європі вже зробили понад 100 мільйонів COVID-щеплень

Укрінформ
Темпи вакцинації в Європі набирають максимальних обертів, попри зриви поставок вакцини з боку певних компаній, тож в Європі зроблено більш як 100 мільйонів щеплень від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це в Брюсселі у відеозверненні щодо уточнення стратегії вакцинації в країнах ЄС сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляється на мультимедійному порталі ЄС.

«У боротьбі з пандемією ми змагаємося з часом. Що швидше ми досягнемо мети вакцинувати 70% дорослого населення Європи, то кращі шанси маємо подолати вірус. Вакцинація набирає найвищого темпу по всій Європі. Країни-члени вже отримали більш як 126 мільйонів доз вакцин станом на вчора, і я щаслива повідомити, що ми сьогодні в ЄС досягли 100 мільйонів вакцинацій. Це досягнення, яким ми можемо пишатися. З цих 100 мільйонів вакцинацій більше чверті припадає на тих, хто отримав другу дозу, що означає, що зараз ми маємо понад 27 мільйонів європейців, які пройшли повну вакцинацію», - сказала президент Єврокомісії.

Вона нагадала, що вчора компанія Jonson&Jonson оголосила про ймовірний зрив графіку постачання вакцин внаслідок проблем на виробництві. Попри це, Єврокомісія докладає зусиль, щоб забезпечити Європу достатньою кількістю вакцини впродовж наступних тижнів та місяців.

Читайте також: Pfizer збільшила виробництво COVID-вакцини

Зокрема, за її словами, Єврокомісія домовилася з виробниками BioNTech/Pfizer в черговий раз прискорити доставку вакцин. 50 мільйонів додаткових доз цієї вакцини будуть доставлені у другому кварталі, починаючи з квітня, хоча від початку їх доставка очікувалася лише у четвертому кварталі 2021 року. Це постачання доведе загальну кількість доз, які будуть доставлені BioNTech/Pfizer в європейські країни, до 250 мільйонів доз вже у другому кварталі цього року.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що для ефективного стримування вірусу ЄС має бути готовим відповісти на його нові різновиди, які можуть з’явитися у майбутньому, та бути готовим до масованого виробництва вакцин, адаптованих для боротьби з новими штамами інфекції.

«BioNTech/Pfizer довів, що є надійним партнером, який виконує зобов’язання та відповідає на наші потреби… Сьогодні ми розпочали переговори з BioNTech/Pfizer про укладення третього контракту. Цей контракт передбачатиме постачання 1,8 мільярда додаткових доз вакцини в період 2022-2023 років. Важливо, що все це виробництво буде розміщуватися в Європейському Союзі. Ми сподіваємося завершити ці переговори дуже швидко. Інші контракти з іншими компаніями можуть за цим прослідкувати», - зазначила президент Єврокомісії.

Читайте також: Смертність від COVID-19 у Британії зменшилася завдяки локдауну, а не вакцинації - Джонсон

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі станом на 14 квітня зафіксували 138 024 148 випадків зараження коронавірусом, 2 972 039 летальних, одужали 111 041 257 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-