Білорусь звинуватила Польщу у порушенні авіапростору - Варшава заперечує

Білорусь звинуватила Польщу у порушенні авіапростору - Варшава заперечує

Укрінформ
Міноборони Білорусі заявило про порушення повітряного простору республіки з боку Польщі, однак у польському оборонномувідомстві відкидають ці звинувачення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, міністерства оборони Білорусі заявило, що 12 квітня о 20:45 зафіксовано факт порушення державного кордону з боку Польщі "невстановленим повітряним судном", яке після цього повернулося на територію РП. У цьому зв’язку 13 квітня до міноборони Білорусі був викликаний польський аташе з питань оборони, якому було заявлено про "необхідність проведення розслідування цього факту й інформування білоруської сторони про результати" .

Натомість міністерство національної оборони РП повідомило у Твітері, що "військові повітряні судна 12 квітня ввечері не виконували польотів поблизу державного кордону між Польщею і Білоруссю".

Читайте також: Польща не має територіальних претензій до Білорусі – міноборони РП

Відносини між Варшавою і Мінськом останнім часом різко погіршилися. У березні Білорусь оголосила персонами non grata трьох польських дипломатів, Польща відповіла дзеркальними кроками.

Варшава не визнає результатів президентських виборів у Білорусі, що відбулися в серпні минулого року.

Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масово арештовує їх.

Легітимності режиму Лукашенка не визнали ЄС, США, Україна та більшість демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-