Байден хоче вивести війська США з Афганістану до 11 вересня – ЗМІ

Байден хоче вивести війська США з Афганістану до 11 вересня – ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація США планує повністю вивести американський збройний контингент з Афганістану до 11 вересня, рівно через 20 років з моменту найбільшої терористичної атаки на Америку, яка й стала причиною військової присутності США в цій країні.

Про це повідомило американське впливове видання The Washington Post із посиланням на джерела, обізнані з планами президента Сполучених Штатів, передає Укрінформ.

"Президент Байден виведе всі американські війська з Афганістану протягом ближчих місяців, щоби завершити вивід до 20-х роковин теракту 11 вересня 2001 року – нападу, який втягнув США в найдовшу війну",- зазначає видання.

Очікується, що про це Байден офіційно оголосить у середу.

Читайте також: Блінкен і Столтенберг обговорили агресивне скупчення військ РФ біля України

Раніше адміністрація Дональда Трампа визначила термін 1 травня нинішнього року як граничну дату для виведення американських військ з Афганістану. Таким чином, рішення адміністрації Байдена дозволить продовжити військову присутність США в цій країні ще на певний час.

Як повідомлялося, США ввели війська в Афганістан за часів президентства Джорджа Буша-молодшого після масштабних атак 9/11 у якості радикальних заходів щодо боротьби з тероризмом. Найбільша кількість американських військових (близько 100 тисю) перебувала в Афганістані у 2011 році.

Адміністрація Трампа у лютому 2020 року підписала з Талібаном мирну угоду про виведення сил США з Афганістану. Наразі в цій країні залишається 2,5 тис. американських військових, а також близько 6,3 тис. контрактників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-