Голова МОЗ Австрії йде з посади через виснаження

Голова МОЗ Австрії йде з посади через виснаження

Укрінформ
Очільник австрійського МОЗ Рудольф Аншобер залишає посаду через проблеми зі здоров’ям, отримані у результаті перевантаження на роботі під час боротьби з пандемією коронавірусу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про свою відставку Рудольф Аншобер оголосив під час пресконференції у вівторок у Відні.

"У часи найважчої за останнє століття кризи у сфері охорони здоров’я республіка потребує міністра охорони здоров’я, який буде здоровим на 100%. На цей момент я таким не є. І якщо я не пригальмую, то і у наступні тижні таким не стану", - заявив міністр.

За його словами, нинішня пандемія COVID-19 не робить паузу, "і тому й міністр охорони здоров’я не може взяти паузу та тайм-аут".

Читайте також: Австрія впроваджуватиме паспорти вакцинації з квітня - Курц

"Міністр охорони здоров’я відповідає за здоров’я, у тому числі власне", - пояснив своє рішення 60-річний міністр.

Останнім часом міністр все частіше відчував нестачу сил, також у нього почалися проблеми з кровоносною системою, підвищився артеріальний тиск та рівень цукру в крові. Місяць тому у нього стався перший колапс кровообігу і його госпіталізували. Після виходу з лікарні він продовжив працювати, однак минулого вівторка стався вже другий колапс. "І я зрозумів, що тепер мені треба пригальмувати", - зазначив міністр.

Лікарі порекомендували міністру охорони здоров’я зробити перерву та відпочинок. Однак, як зазначив Аншобер, у часи пандемії очільник МОЗ не може перепочивати, а тому він прийняв рішення скласти повноваження.

Читайте також: Австрія використовуватиме вакцину AstraZeneca без обмежень

Політик від партії "Зелені" Рудольф Аншобер очолював велике об’єднане відомство в коаліційному уряду Австрії – федеральне міністерство з соціальних питань, охорони здоров'я, догляду та захисту прав споживачів.

Новим очільником відомства стане лікар загальної практики Вольфганг Мюкштайн, який зараз очолює центру первинної медичної допомоги у Відні. Планується, що президент Австрії приведе останнього до присяги у понеділок, 19 квітня.

Фото: sozialministerium.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-