Грузинський суд залишив під арештом лідера опозиції

Грузинський суд залишив під арештом лідера опозиції

Укрінформ
Тбіліський міський суд постановив не змінювати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно голови найбільшої опозиційної партії «Єдиний національний рух» Ніки Мелії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини-Грузія.

Сьогоднішнє судове засідання тривало майже п'ять годин. Рішення оголосила суддя Ніно Чахнашвілі, яка незадовго до цього розпорядилася вивести Мелію із зали засідань. Це сталося після того, як Мелія з місця вигукнув, що «суддя, як раб, виконує рішення уряду».

Відзначається, що Мелію не вперше видаляють із зали засідань за образу суду.

Як повідомляв Укрінформ, Тбіліський міський суд 17 лютого постановив заарештувати Ніку Мелію, лідера найбільшої грузинської опозиційної партії «Єдиний національний рух» (ЄНР).

Мелія, який став головою ЄНР в кінці минулого року, обвинувачується в організації та керівництві груповим насильством, а також участі в ньому - у справі про заворушення 20 червня 2019 року, також відомі як «ніч Гаврилова».

Читайте також: Опозиція в Грузії заявила про початок «безстрокових протестів»

Тоді поліція грубо зачистила акцію протесту, яка зібралася після того, як у стінах грузинського парламенту відбувся захід Міжпарламентської асамблеї православ'я, голова якої, російський депутат від КПРФ Сергій Гаврилов, розсівся у спікерському кріслі.

Фото: www.newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-