Удвічі більше мутацій, ніж у «британського»: в Анголі виявили новий COVID-штам

Удвічі більше мутацій, ніж у «британського»: в Анголі виявили новий COVID-штам

Укрінформ
В Анголі виявили новий штам коронавірусу з 34 мутаціями.

Як передає Укрінформ, про це інформує портал Medrxiv.

Як зазначається, новий штам вірусу SARS-CoV-2 з великою кількістю мутацій може бути заразніший або краще придушувати імунний захист організму. Для порівняння: у "британського" та "південноафриканського" штамів коронавірусу мутацій удвічі менше.

У березні цього року автори дослідження отримали 118 зразків мазків з носоглотки, зібраних в період з червня 2020 року до лютого 2021 року.

Науковці виявили новий об'єкт, що представляє "особливий інтерес", у трьох мандрівників з Танзанії, які разом пройшли тестування в середині лютого. Геноми вірусів, виявлених у них, були практично ідентичні й містили "вкрай змінену послідовність спадкової лінії А", - заявили науковці.

Новий штам коронавірусу отримав тимчасову назву A. VOI.V2.

Читайте також: Південноафриканський штам COVID-19 виявився стійкішим до вакцини Pfizer

У ДНК цього штаму вірусу було виявлено 31 заміну амінокислот, 11 з яких - у шипах вірусу. Також було виявлено три делеції, тобто перебудови у хромосомах, при наявності яких випадає одна або декілька з їхніх ділянок.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 13 квітня зафіксували 137 265 460 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, виявлено 2 958 863 летальних випадки, одужали 110 458 035 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-