МЗС Польщі: Захід повинен бути послідовним у протидії російській агресії

МЗС Польщі: Захід повинен бути послідовним у протидії російській агресії

Укрінформ
Захід повинен бути послідовним у протидії агресивним крокам Росії в Україні і поблизу її кордонів. У випадку погіршення ситуації необхідно прийняти рішення щодо посилення санкцій проти РФ.  

Про це заявив в понеділок заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський, передає Укрінформ з посиланням на TV Republika.

За словами польського дипломата, те, що зараз відбувається на сході України, “створює враження підготовки Росією до якихось дій, або перебування в готовності до якихось дій, які можуть мати наступальний характер”.

Він зауважив, що це нагадує 2014 рік, коли сталася нелегальна анексія Криму.

“Ми сподіваємося, що якщо Росія не відмовиться від цього (агресивних дій -ред.), то ми як Захід будемо послідовні, адже абсолютно важливо протистояти агресивним діям Росії”,- підкреслив Яблонський.

Він наголосив, що не можна допустити “м’якого підходу” до країни, яка не змінює своєї позиції і не перестає порушувати міжнародне право.

Яблонський позитивно оцінив рішучу реакцію США на дії Росії, яка суперечила розрахункам Москви, що Вашингтон зосередиться виключно на своїй внутрішній політиці.

Заступник глави МЗС Польщі також повідомив, що є сигнали про нібито бажання Кремля виторгувати виведенням своїх військ з-під кордонів з Україною згоду США на завершення будівництва газопроводу Nord Stream 2. На його переконання, США і партнери по НАТО не можуть погодитися на такий “торг”, оскільки це дало б Росії можливість "відрізати" Україну від поставок газу і шантажувати українську владу.

Читайте також: Кулеба: Україна мобілізує світ для стримування Росії у разі масштабного загострення

“Це б загрожувало інтересам української держави, безпеки України й усієї Європи”,- наголосив польський дипломат.

Яблонський також зазначив, що санкції ЄС проти Росії є ефективними і вразливими. Він підкреслив, що політику санкцій проти РФ потрібно продовжувати, а, можливо, і посилити.

Фото: МЗС РП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-