У Нью-Йорку приготували «амбасадорський» борщ

У Нью-Йорку приготували «амбасадорський» борщ

Фото
Укрінформ
У понеділок у Нью-Йорку в торговельному центрі «Есекс-Маркетинг» дипломати у присутності ЗМІ варили «амбасадорський» борщ.

Про це передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку. Страву готували дві команди – українська та міжнародна.

Українська команда у складі генерального консула України у Нью-Йорку Олексія Голубова, почесного консула України в Пенсильванії, члена ради правління громадської організації «Разом» Ірини Мазур та представника Українського конгресового комітету, мешканця Нью-Йорка Андрія Добрянського приготувала борщ на основі бульйону з білих грибів з додаванням яблучного фрешу.

«Я спеціально приніс яблуко як символ міста Нью-Йорка, аби надати борщу місцевого колориту», - пояснив генконсул.

Міжнародна команда у складі постійного представника України при ООН Сергія Кислиці та постпреда Мальдівської Республіки Тільмізи Хусейн, зварила борщ із використанням копченого тунця. «Більшість мальдівських страв готуються з риби, тому я додала до української страви тунець, аби вона отримала мальдівський присмак», - розповідала пані Хусейн.

Читайте також: «Борщ - наш»: досьє приготування прямує до Парижа для внесення до спадщини ЮНЕСКО

За її словами, раніше вона не куштувала українського борщу, але страва, на її переконання, заслуговує міжнародного визнання.

Модерували захід український кухар Євген Клопотенко та шеф-кухар українського ресторану на Мангеттені «Веселка» Дмитро Марценюк.

Як пояснив Клопотенко, він прибув до Нью-Йорка для популяризації борщу у рамках заходів для внесення його до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО. «Публічне приготування української національної дипломатами - важливий захід з підтримки борщу, - сказав він Укрінформу. – Ця страва – частина нашої національної культури. Більше того, борщ - це наша національна ідея, адже він об’єднує всіх українців світу, які можуть мати різні погляди».

Як повідомлялося, Клопотенко виступає ініціатором офіційного визнання борщу українською національною стравою. Україна подала номінаційне досьє «Культура приготування українського борщу» для включення до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Раніше Експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України внесла український борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-