Протести в США: до Міннеаполіса ввели підрозділи Нацгвардії

Протести в США: до Міннеаполіса ввели підрозділи Нацгвардії

Укрінформ
Національну гвардію штату Міннесота введено до передмістя Міннеаполіса - міста Бруклін-Центр, де напередодні сталися сутички у зв'язку із загибеллю афроамериканця Даунте Райта.

Як передає Укрінформ, про це інформує CNN.

У неділю ввечері сотні людей протестували у Міннеаполісі після того, як поліцейський застрелив афроамериканця Даунте Райта під час зупинки правоохоронцями його автомобіля.

Інцидент стався вдень у неділю у передмісті Міннеаполіса Бруклін-Центр, неподалік від того місця, де колишнього поліцейського Дерека Шовіна судять за обвинуваченнями у загибелі Джорджа Флойда.

У поліції міста Бруклін-Центр заявили, що патрульні зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху.

Водій Даунте Райт, який перебував у розшуку, втік у авто при спробі поліцейських затримати його. Саме тоді офіцер застосував вогнепальну зброю проти афроамериканця. Транспортний засіб ще зміг проїхати кілька кварталів, перш ніж врізався в іншу автівку.

Поліція та медичний персонал намагалися врятувати життя водія після аварії, але чоловік загинув на місці події.

Читайте також: У Штатах - нова хвиля протестів через вбивство афроамериканця копом

Губернатор штату Міннесота Тім Вальц закликав Національну гвардію штату допомогти навести лад, понад 500 співробітників Національної гвардії штату Міннесота були залучені до забезпечення громадського порядку. Окрім того, у місті Бруклін-Центр запровадили комендантську годину до 6-ї ранку.

Як повідомлялося, в американському штаті Міннесота поліцейський застрелив 20-річного афроамериканця Даунте Райта, що спровокувало нові протести на тлі суду над поліцейським Дереком Шовіном, підозрюваним у вбивстві іншого афроамериканця Джорджа Флойда.

Джордж Флойд помер після жорсткого затримання поліцією 25 травня минулого року у Міннеаполісі. Загибель Флойда викликала резонанс у місті, де спалахнули масові протести, що потім перекинулися на усі Сполучені Штати у вигляді руху Black Lives Matter. Подібні протести також відбулися в інших країнах по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-