Перехожі аплодували: у російському Пскові жінка вийшла на одиночний пікет з плакатом «Ні війні»

Перехожі аплодували: у російському Пскові жінка вийшла на одиночний пікет з плакатом «Ні війні»

Укрінформ
У російському місті Псков педагог Ірина Мілютіна на Октябрській площі у центрі міста вийшла на одиночний пікет, тримаючи в руках плакат «Ні війні, Росія і Україна не вороги».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Крим.Реаліі.

Як зазначається, деякі з очевидців аплодували активістці.

Мілютіна пояснила свій пікет тим, що вважає «неприпустимими дії російської влади щодо братнього народу».

«Багато зараз запитують, чи буде війна. Але вона вже є. До неї всі звикли, і ігнорують її присутність. Біля кордонів збираються нові і нові війська, безліч людей, втягнутих в конфлікт на Донбасі, гине, а величезна кількість жителів Росії вважає за краще не помічати того, що відбувається, і відмовчуватися ... Брязкання зброєю має тільки катастрофічні наслідки. Я впевнена, що президент зобов'язаний негайно припинити цю ганьбу. Досить намагатися показати комусь, де їх місце: краще подумати, де ж зараз місце самої Росії, яка веде боротьбу з уявними загрозами і витрачає величезні кошти на війну, замість того, щоб піклуватися про добробут громадян», - сказала Мілютіна.

Читайте також: Резніков - про нарощування військ РФ біля кордону: Це демонстрація сили без наміру її застосування

Як повідомлялося, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також у окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ВСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

США, інші західні країни, а також ЄС і НАТО виступили на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-