США платитимуть країнам Центральної Америки для припинення незаконної міграції

США платитимуть країнам Центральної Америки для припинення незаконної міграції

Укрінформ
Уряд США має намір надсилати фінансові транші країнам Центральної Америки, з яких до Штатів потрапляє багато незаконних мігрантів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на слова координатора південного кордону США у Білому домі Роберти Якобсон пише Reuters

“США розглядають можливість започаткування програми фінансової підтримки, аби допомогти вирішити економічні проблеми, які спонукають мігрантів із деяких країн Центральної Америки рухатися на північ”, - йдеться у матеріалі.  

Читайте також: США переживають найбільший міграційний сплеск за останні десятиліття

Зазначається, що потенційна фінансова програма стосуватиметься жителів Гватемали, Гондурасу та Ель Сальвадору, однак, хто саме отримуватиме кошти й за яких умов поки невідомо. “Можу запевнити, що уряд США не передаватиме гроші безпосередньо людям”, - сказала Якобсон.

За її словами, США також роздумують над тим, аби надіслати до цих трьох країн вакцини від COVID-19.

“Ми розглядаємо усі продуктивні варіанти вирішення як економічних причин міграції людей, так і безпекових”, - зазначила Якобсон.

Читайте також: Боррель назвав основні напрями оновленої міграційної політики Євросоюзу

Нагадаємо: у березні прикордонники США затримали за спробою незаконного перетину американо-мексиканського кордону близько 168 тис. осіб. Це - найвищий показник з 2001 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-