Міноборони Вірменії пішло на поступки родичам полонених та зниклих військових

Міноборони Вірменії пішло на поступки родичам полонених та зниклих військових

Укрінформ
Міністерство оборони Вірменії задовольнило вимогу родичів полонених та зниклих безвісти під час карабаського конфлікту військовослужбовців, дозволивши увійти до будівлі, щоб зустрітися з керівником генштабу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє News.am

Незважаючи на те, що їх вимога була виконана, протестувальники продовжують блокувати ворота, що ведуть до будівлі міністерства.

Раніше очільник місцевої поліції Ваге Казарян вийшов з будівлі міноборони та заявив учасникам протесту, що керівник генштабу готовий прийняти родичів полонених та зниклих безвісти військовослужбовців, однак окремими групами, на що ті не погодились.

Проте, через деякий час, із протестувальниками була досягнута домовленість, і вони увійшли до будівлі міністерства.

Як повідомлялося, родичі зниклих безвісти вірменських військовослужбовців із четверга блокують вхід до будівлі міноборони Вірменії.

Читайте також: З будівлі Міноборони Вірменії вертольотами евакуюють співробітників

25 лютого генштаб ЗС Вірменії вимагав відставки уряду та прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, звинувативши його в невмінні приймати адекватні рішення у кризовій та критичній для вірменського народу ситуації. Того ж дня Пашинян заявив, що прийняв рішення звільнити з посади керівника генштабу Гаспаряна.

У Єревані пройшли мітинги прихильників та противників Пашиняна. Опозиція перекрила проспект Баграмяна, де розташована будівля парламенту Вірменії, й оголосила про безстрокові цілодобові акції протесту, які триватимуть до відставки Пашиняна.

Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали воєнні дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін та численних жертв серед мирного населення.

9 листопада 2020 року президенти РФ, Азербайджану та прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення воєнних дій у Нагірному Карабасі. Азербайджанська та вірменська сторони зупинилися на фактично контрольованих позиціях, у регіоні з'явилися російські військові у статусі "миротворців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-