Австралія додатково закупить 20 мільйонів доз COVID-вакцини Pfizer

Австралія додатково закупить 20 мільйонів доз COVID-вакцини Pfizer

Укрінформ
Австралія завершила угоду із закупівлі додаткових 20 мільйонів доз вакцини Pfizer на тлі своєї відмови використовувати вакцину AstraZeneca для людей, молодших за 50 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив про угоду всього за кілька годин після того, як заявив, що Австралія припинить використання вакцини AstraZeneca для людей у ​​віці до 50 років.

Таким чином, в розпорядженні Австралії буде в цілому 40 млн доз вакцини Pfizer, чого достатньо для вакцинації 20 млн осіб в країні з 26-мільйонним населенням.

Читайте також: У Британії не рекомендують вакцинуватися AstraZeneca людям, молодшим за 30

Зміна курсу вакцинації в Австралії сталася після того, як Європейське агентство з лікарських засобів виявило «можливий зв'язок» між вакциною AstraZeneca й утворенням тромбів у рідкісних випадках. Регулюючі органи Великої Британії та Європейського союзу підкреслили, що переваги вакцини, як і раніше, переважують ризики для більшості людей. Однак після заяви європейського агентства австралійські регулюючі органи у сфері лікарських засобів провели серію термінових зустрічей і рекомендували вакцину Pfizer як кращу вакцину для людей, молодших за 50 років.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 9 квітня зафіксували 134 525 543 випадки зараження коронавірусом.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-