Італія призупинила вакцинацію препаратом AstraZeneca людей до 60 років

Італія призупинила вакцинацію препаратом AstraZeneca людей до 60 років

Укрінформ
Італія рекомендує використовувати вакцину AstraZeneca проти коронавірусу для людей старше 60 років через побоювання утворення тромбів у людей молодшого віку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання The Local із посиланням на заяву радника італійського уряду з питань боротьби з коронавірусною кризою Франко Локателлі.

Зазначається, що рішення «рекомендувати переважне використання особами старше 60 років» було ухвалено за кілька годин після того, як Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) підтвердила зв’язок після вакцинації препаратом AstraZeneca та утворенням тромбів.

Утім, за словами Локателлі, дані щодо тромбозу пов’язані з введенням лише першої дози вакцини AstraZeneca. Таким чином, люди молодше 60 років не повинні натрапляти на труднощі в отриманні другої і останньої дози цього препарату.

Читайте також: ВООЗ вважає зв’язок між вакциною AstraZeneca та тромбозом ймовірним, але не підтвердженим

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 7 квітня, Європейська агенція з лікарських засобів дійшла висновку, що між вакциною AstraZeneca та рідкісними випадками утворення тромбів можливий зв'язок.

Читайте також: Єврокомісія продовжує контракт з AstraZenеca та очікує на своєчасні поставки вакцини

Як зазначив регулятор, випадки тромбозу вкрай рідкісні, але можливе утворення тромбів має бути внесено до списку рідкісних побічних ефектів після вакцинації AstraZeneca. Водночас ЕМА запевнила, що користь від застосування вакцини набагато перевищує можливі ризики.

Читайте також: Завод в американському Балтиморі зупинив виробництво вакцини AstraZeneca - NYT

Вже кілька країн, включаючи Іспанію, Філіппіни та Південну Корею, обмежили використання препарату AstraZeneca у людей до 60 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-