Тихановська пропонує провести в Радбезі ООН слухання щодо Білорусі

Тихановська пропонує провести в Радбезі ООН слухання щодо Білорусі

Укрінформ
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала Норвегії та Естонії ініціювати нові слухання щодо Білорусі в Радбезі ООН.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Телеграм-каналі Тихановської.

Лідер білоруської опозиції провела онлайн-зустріч з послами Норвегії, Естонії, Фінляндії, Данії, Швеції, Ісландії, Нідерландів, Латвії та Канади.

Оскільки Норвегія та Естонія є непостійними членами Ради Безпеки, Світлана Тихановська запропонувала організувати слухання в Раді Безпеки ООН з приводу ескалації насильства і мирного розв'язання кризи в Білорусі.

Вона порушувала тему посилення санкцій проти представників режиму Олександра Лукашенка і закликала уряди цих країн надати підтримку жертвам репресій.

Читайте також: КДБ Білорусі вніс Тихановську до списку «причетних до тероризму»

Тихановська наголосила, що важливо посилювати тиск на режим, щоб зупинити насильство і примусити до переговорів.

Як повідомлялося, після президентських виборів 9 серпня 2020 року в Білорусі спалахнули масові протести проти фальсифікації результатів голосування. За даними ЦВК, перемогу на цих виборах з 80% голосів виборців отримав Олександр Лукашенко.

Читайте також: Тихановська офіційно запропонувала перемовини з Лукашенком

Учасники протестів, які тривають досі, звинувачують владу у фальсифікації підсумків голосування і вимагають проведення нових, чесних виборів і звільнення політв'язнів, а також припинення свавілля силовиків щодо протестувальників. Під час протестів фізично постраждали, а також були затримані й заарештовані тисячі білорусів, у тому числі десятки журналістів. Восьмеро людей загинули.

Читайте також: Тихановська закликала білорусів взяти майбутнє країни у свої руки

18 березня Тихановська у відеозверненні до білорусів запропонувала їм проголосувати з питання проведення переговорів про мирне розв'язання політичної кризи в країні за міжнародного посередництва, в тому числі з боку ООН і ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-