В ЄС внесли тромби до списку рідкісних побічних ефектів AstraZeneca

В ЄС внесли тромби до списку рідкісних побічних ефектів AstraZeneca

Відео
Укрінформ
Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) підтвердила зв’язок після вакцинації препаратом AstraZeneca та утворенням тромбів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі з посиланням на Європейську агенцію з лікарських засобів (EMA), випадки тромбозу вкрай рідкісні, але можливе утворенням тромбів має бути внесено до списку рідкісних побічних ефектів після вакцинації AstraZeneca.

"Після поглибленого вивчення дійшли висновку, що зареєстровані випадки незвичних утворень тромбів мають бути внесені до списку дуже рідкісних побічних ефектів вакцини AstraZeneca”, - зазначила під час пресконференції в Амстердамі директор Європейської агенції з лікарських засобів (EMA) Емер Кук.

Вона наголосила, що вакцинація дуже важливий інструмент, щоб подолати коронавірус, а більшість випадків утворенням тромбів були зафіксовані у жінок у віці до 60 років.

Водночас Кук запевнила, що користь від застосування вакцини набагато перевищує можливі ризики.
Читайте також: Нідерланди призупинили вакцинацію AstraZeneca людей до 60 років

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах призупинили щеплення вакциною AstraZeneca людей віком до 60 років після п'яти повідомлень про можливі серйозні побічні дії у жінок віком від 25 до 65 років.

Нідерландські медустанови скасували близько 10 тисяч заявок на вакцинацію AstraZeneca для людей віком до 60 років.

Читайте також: У Британії виявили 30 випадків тромбозу після вакцини AstraZeneca

Від початку березня понад 15 країн Європи призупиняли застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки утворення тромбів.

У Британії виявили 30 випадків тромбозу у людей, яким ввели вакцину AstraZeneca.

Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) 18 березня заявила, що за підсумками наукового аналізу всіх випадків ускладнень після вакцинації препаратом AstraZeneca фахівці дійшли висновку, що згущення крові та зафіксовані випадки тромбоемболії не пов’язані з застосуванням вакцини, вона є безпечною для використання та ефективною проти коронавірусної інфекції.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-