Швеція виділить ще 230 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19

Швеція виділить ще 230 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19

Укрінформ
У Швеції запланували закласти в проєкт бюджету додаткових 2 мільярди крон (близько 230 мільйонів доларів) на боротьбу з COVID-19 в рамках розширення фінансування сфери охорони здоров’я країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local із посиланням на міністра фінансів Швеції Магдалену Андерссон.

За її словами, заплановані два мільярди крон будуть виділені безпосередньо на боротьбу з COVID-19, в тому числі на придбання вакцин та імунізацію населення, та збільшать «ковідний» фонд країни у 2021 році до 6 мільярдів крон (майже 690 мільйонів доларів).

Загалом у проєкт бюджету на розвиток сфери охорони здоров’я Швеції уряд заклав додаткових 7 млрд крон (близько 804 млн доларів США) у рамках реагування на коронавірусну пандемію в 2021 році. Ця пропозиція є частиною правок до бюджету, які були розроблені минулого року для подолання фінансових наслідків пандемії, так само як і щорічний весняний пакет правок до бюджету, який має бути представлений у повному обсязі 15 квітня.

Читайте також: Україна уклала договір із Pfizer на поставку 10 мільйонів доз вакцини - Зеленський

Як повідомлялося, Швеція не зможе, як планувалося раніше, імунізувати від коронавірусу все доросле населення країни за першу половину 2021 року через затримку в постачанні вакцин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-