Президент Литви уточнив, що вважає «вбивцею» всю систему, побудовану Путіним

Президент Литви уточнив, що вважає «вбивцею» всю систему, побудовану Путіним

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа прокоментував свої слова про те, що вважає президента РФ Володимира Путіна вбивцею, уточнивши, що "вбивцею" є система у Росії загалом, побудована за роки перебування Путіна на найвищих посадах.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю "Європейській правді".

"Вбивцею перш за все є система. І це та система, яка була створена в Росії за останні 20 років", - сказав Гітанас Науседа.

Він також сказав, що бачить можливість для зміни цієї системи навіть у разі зміни однієї людини, зауваживши, що ще за часів президентства Бориса Єльцина ситуація в Росії була інакшою.

Читайте також: Росія має бути під санкціями, доки Крим і Донбас окуповані - президент Литви

"Нинішня система (та, яка є вбивцею) створювалася поступово, і зараз ми сприймаємо її як даність. Але це – хибне враження. Так, цю систему можливо було побудувати, але також цю систему можливо прибрати. Напевно, це потребуватиме часу, і багато часу – але це можливо. Втім, передумовою для цього є зміни в самій Росії", - зазначив Науседа.

Як повідомляв Укрінформ,наприкінці березня Науседа на запитання видання BNS, міг би він слідом за президентом США Джо Байденом назвати Путіна вбивцею, відповів: "На жаль, так".

За словами керівника Литви, Росія демонстративно не зважає на територіальну цілісність сусідніх країн, таких як Україна.

Читайте також: Путін підписав закон про власне «обнулення»

17 березня президент США Джозеф Байден ствердно відповів на запитання журналіста одного з американських телеканалів, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна «вбивцею».

Байден також сказав, що РФ втручалася у президентські вибори у США і має заплатити за це.

Фото: lrp.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-