США вводять санкції проти Управління оборонної індустрії Туреччини – Держдеп

США вводять санкції проти Управління оборонної індустрії Туреччини – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон цього тижня запровадить санкції проти державної оборонної структури Туреччини SSB на підставі Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA).

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, розміщеному у Федеральному реєстрі США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до CAATSA, державний секретар визначив, що турецьке Управління оборонної індустрії SSB, відоме раніше як Підсекретаріат оборонної індустрії (SSM), у період після 2 серпня 2017 року здійснило свідому масштабну операцію з організацією, яка входить до складу оборонного/розвідувальних секторів уряду РФ або працює від його імені», - зауважується в документі.

Читайте також: Штати й надалі вимагатимуть від Туреччини відмовитись від російських С-400

При цьому уточнюється, що держсекретар США визначив необхідність запровадити обмеження проти SSB, а також його керівників – Ісмаїла Деміра, Фарука Їгіта, Серхата Генкоглу та Мустафи Альпер Деніза.

Санкції набудуть чинності 7 квітня. Вони передбачають заборону на в'їзд до США, блокування активів на американській території, а також заборону на фінансові операції з цими особами. Крім того, вводиться заборона на експорт зі США та надання кредитів SSB на суму понад $10 мільйонів.

Читайте також: Штати застерігають Індію: закупівля російських С-400 може призвести до санкцій

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США неодноразово погрожувала санкціями турецькій стороні через закупівлю ними російських комплексів ППО С-400, що розходиться зі спільними інтересами в межах союзництва в НАТО.

Фото: haberturk.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-