Демократи можуть заблокувати інфраструктурний проєкт Байдена на $2,25 трильйона

Демократи можуть заблокувати інфраструктурний проєкт Байдена на $2,25 трильйона

Укрінформ
Американський сенатор-центрист від Демократичної партії Джо Манчін погрожує заблокувати на голосуванні масштабний інфраструктурний проєкт президента Джо Байдена та вимагає внесення змін, зокрема, щодо корпоративних податків.

Як повідомляє CNN, про це він заявив у понеділок, передає Укрінформ.

«Законопроєкт – у такому вигляді, як він існує сьогодні - потребує змін», - наголосив однопартієць Байдена в інтерв’ю West Virginia Metro News.

При цьому Манчін уточнив, що виступає проти підвищення ставки корпоративного податку з нинішніх 21% до 28%. Сенатор наголосив, що це занадто високий рівень податків, і справедливим було б збільшити його до 25%.

Читайте також: Байден представив план розвитку інфраструктури США на $2 трильйони

Законодавець заявив, що має намір скористатися можливістю заблокувати законопроєкт своїм голосом, у той час, як розподіл сил у Сенаті між демократами й республіканцями перебуває на рівні 50-50.

За його словами, такої ж позиції дотримуються ще 6-7 сенаторів-демократів.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден запропонував новий проєкт щодо відновлення американської інфраструктури загальною сумою $2,25 трильйона. Очікується, що розгляд документа та його обговорення триватимуть кілька місяців, перш ніж він буде винесений на загальне голосування обох палат Конгресу Сполучених Штатів.

Фото: dr.dk/MARK WILSON/Scanpix 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-