У Штатах виявили новий штам COVID-19, який зазнав подвійної мутації

У Штатах виявили новий штам COVID-19, який зазнав подвійної мутації

Укрінформ
У Сан-Франциско виявили новий штам COVID-19, який зазнав подвійної мутації та став значно заразнішим за оригінальний вірус.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Fox News.

“У лабораторії клінічної вірусології Стенфордського університету шляхом виведення геномної послідовності було виявлено та підтверджено один випадок нового штаму, який виник в Індії. <...> Різновид отримав прізвисько “подвійний мутант”, оскільки він має у собі дві мутації, які допомагають прикріплятися до клітин”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: В Африці виявили новий варіант коронавірусу, який може мати до 40 мутацій

Одна із мутацій подібна до штаму, раніше виявленого у Каліфорнії, а інша схожа на бразильський та південноафриканський варіанти.

За словами експерта з інфекційних хвороб з університету Каліфорнії Пітера Чін-Хонга поки достеменно невідомо, чи може новий штам викликати повторне інфікування, і чи здатний він чинити опір антитілам. Однак цей варіант точно легше поширюватиметься, ніж інші різновиди вірусу.

Читайте також: У США не прогнозують масової «четвертої хвилі» заражень коронавірусом

При цьому Чін-Хонг висловив переконання, що масова вакцинація допоможе сповільнити поширення недуги.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня президент США Джо Байден оголосив новою метою подвоїти в короткі терміни можливості та темпи імунізації всього дорослого населення Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-