Держдеп США призначив координатора з питань вакцинації у світі

Держдеп США призначив координатора з питань вакцинації у світі

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен призначив колишню координаторку Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Гейл Сміт відповідальною за Глобальне реагування на COVID-19 і питання санітарно-епідеміологічної безпеки в Державному департаменті.

Як передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, Ентоні Блінкен, виступаючи в Держдепі, зазначив, що багато країн звертаються до США з проханням збільшити постачання вакцини проти COVID-19 і що Вашингтон докладає до цього зусиль.

«У нас маємо обов’язок перед іншими країнами взяти вірус під контроль тут, у Сполучених Штатах. Але незабаром нам потрібно буде активізувати роботу в усьому світі... Тільки зупинивши COVID у всьому світі, американці будуть захищені в довгостроковій перспективі», - сказав Блінкен.

Читайте також: Епідеміолог заявив про четверту хвилю коронавірусу в США

За словами Держсекретаря, Сміт має досвід боротьби з глобальними кризами у сфері охорони здоров’я, включаючи малярію, туберкульоз і ВІЛ. Раніше вона допомагала керувати заходами адміністрації Обами для подолання спалаху лихоманки Ебола, була генеральним директором ONE Campaign - всесвітньої організації, що працює над викоріненням крайньої бідності та запобіганню хвороб до 2030 року.

Своєю чергою Сміт зазначила, що «за наявності спільної мети, науки, пильності та лідерства» світ може перемогти будь-який вірус.

«Американське лідерство необхідне, і я цілковито переконана, що ми зможемо відповідати таким вимогам», - сказала вона.

Читайте також: Завод в американському Балтиморі зупинив виробництво вакцини AstraZeneca - NYT

Як раніше повідомляло агентство, за прогнозами екскомісара з питань контролю над харчовими продуктами та медикаментами США Скотта Готліба, Сполучені Штати можуть уникнути масової «четвертої хвилі» пандемії коронавірусу через наявність значного імунітету серед населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-