У Канаді нарахували $21 мільйон додаткових податків за «панамськими паперами»

У Канаді нарахували $21 мільйон додаткових податків за «панамськими паперами»

Укрінформ
На основі оприлюднених у «панамських паперах» даних, податкове агентство Канади нарахувало 21 млн дол. податків та штрафів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CBC News.

Зазначається, що податківці виявили у “панамських паперах” близько 900 фізичних та юридичних осіб Канади, з яких приблизно 60% сповна виконували свої податкові зобов’язання. “Серед решти випадків станом на кінець минулого року близько 200 перевірок було завершено і 160 досі триває. З-поміж завершених аудитів, у 35 випадках було нараховано нові податки або штрафи на загальну суму 21 млн дол”, - йдеться у матеріалі.

Водночас “панамські папери” поки не призвели до жодного кримінального покарання.

“У податковому агентстві не розкрили, скільки саме з цієї суми вже було отримано. Платники податків можуть бути винні гроші за різні податкові роки на основі різних оцінок, та гасити заборгованість платежами, які не дають можливості визначити, яка сума покриває який борг”, - пояснює CBC.

Податківці додали, що очікують повернути до бюджету більше коштів після завершення останніх 160 перевірок.

Читайте також: Панамагейт: суд звільнив під заставу засновників скандальної Mossack Fonseca

“Багаті платники податків часто мають складні податкові схеми, що вимагають більше часу на збір інформації. Подібні аудити у випадку виявлення порушень можуть бути дуже тривалими й зазвичай завершуються суттєвими нарахуваннями”, - запевнили у податковому агентстві Канади.

Як повідомлялося, опублікування "Панамських документів" у квітні 2016 року стало результатом діяльності Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (штаб-квартира у Вашингтоні). У них містяться дані про офшорні рахунки цілого ряду чинних і колишніх лідерів, відомих політиків, бізнесменів, спортсменів, які знаходилися у розпорядженні панамської компанії Mossack Fonseca, що надавала юридичні послуги з реєстрації компаній в офшорах. Папери розкрили підставні компанії і показали глобальну мережу осіб, які відмивають величезні гроші та ухиляються від сплати податків. Розкриття цих даних привели до відставки кількох відомих політиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-