У Туреччині затримали 10 підписантів «декларації адміралів»

У Туреччині затримали 10 підписантів «декларації адміралів»

Укрінформ
У Туреччині, за рішенням головної прокуратури Анкари, затримано 10 адміралів у відставці, які підписали т.зв. «декларацію адміралів» - відкритого листа, в якому засуджують обговорення можливості виходу Туреччини з угоди Монтре. Ще чотирьох адміралів-підписантів було запрошено для надання показань.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«Головна прокуратура Анкари видала рішення про затримання 14 адміралів, які підписалися під декларацією. Затримано 10 адміралів у відставці. Ще 4 адміралів було запрошено для надання показань, з огляду на їхній похилий вік», - повідомляє телеканал.

Зазначається, що серед осіб, яких затримано та буде допитано, є і ті, хто готували текст декларації, активно працювали над її публікацією, залученням підписантів. Також було проведено обшуки та вилучення в помешканнях, де проживають 14 осіб, щодо яких прокуратура видала рішення про затримання.

Прокуратура вбачає в таких діях вчинення злочинів проти безпеки держави та конституційного ладу.

Читайте також: У Туреччині почали вакцинацію Pfizer – за винятком схильних до анафілаксії

Як повідомлялося, 4 квітня 103 турецькі адмірали у відставці опублікували відкритого листа, в якому висловилися про неприпустимість дискусій та дій щодо виходу Туреччини з конвенції Монтре 1936 року, яка відновила суверенітет Туреччини над протоками з Чорного в Середземне море.

Відкритий лист відставних адміралів був розкритикований адміністрацією президента Туреччини, ключовими міністрами в уряді, правлячою та окремими опозиційними партіями.

Фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-