Канада виділить понад $600 мільйонів на розбудову швидкісного інтернету

Канада виділить понад $600 мільйонів на розбудову швидкісного інтернету

Укрінформ
Для розширення доступу жителів найбільшої канадської провінції Квебек до швидкісного інтернету, федеральний та провінційний уряди виділять 826 млн канадських доларів (близько 660 млн дол. США).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

“Уряд Канади, Квебека та інтернет-провайдери співпрацюють для запуску канадсько-квебецької операції “Висока швидкість” й приєднання близько 150 тис. помешкань до швидкісного інтернету до вересня 2022 року. Ця операція стала можливою завдяки рівнозначним інвестиціям у 826.3 млн дол. від уряду Канади та уряду Квебеку”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Facebook прокладе кабелі у Тихому океані для покращення інтернету

У відомстві додали, що “на тлі глобальної пандемії COVID-19, коли доступи до якісного інтернету став ще критичнішим, дуже важливо мислити поза рамками, аби пришвидшити впровадження доступу”.

“Співпрацюючи із провайдерами послуг, визначаючи терміни виконання та штрафи за ці нові контракти, й покриваючи 100% будинків у визначеній зоні, ми упевнимося у швидкому завершенні операції”, - зазначили у Трюдо.

Читайте також: Трюдо закликав канадців скасувати закордонні відпустки через пандемію

За словами міністра інновацій Канади Франсуа-Філіпа Шампаня, до кінця наступного року нова програма дасть змогу приєднати до швидкісного інтернету 99% жителів провінції Квебек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-