Канада продовжила операцію проти ІДІЛ на Близькому сході

Канада продовжила операцію проти ІДІЛ на Близькому сході

Укрінформ
Канадські військові ще упродовж щонайменше року залишатимуться в Іраку, Лівані та Йорданії для підтримки міжнародних зусиль з боротьби з ІДІЛ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у міністерстві оборони Канади.

“Уряд Канади продовжує операцію IMPACT до 31 березня 2022 року. Метою операції IMPACT є розбудова військових спроможностей Іраку, Йорданії та Лівану, а також сприяння створенню умов для безпеки та стабільності”, - заявили у міноборони.

Читайте також: У Іраку ліквідували майже 30 терористів ІДІЛ

Зазначається, що річне продовження мандату місії “дозволить Збройним силам Канади продовжити відігравати важливу роль в Іраку, Йорданії та Лівані”.

“У рамках Глобальної коаліції та місії НАТО в Іраку, Збройні сили Канади й надалі працюватимуть із партнерами та союзниками, упевнившись у тривалій перемозі на ІДІЛ та просуваючи регіональну стабільність. Поновлення операції IMPACT також дозволить Збройним силам Канади й надалі допомагати у навчанні й розбудові можливостей Сил безпеки Іраку, Збройних сил Йорданії та Лівану”, - наголосили у міністерстві.

Читайте також: Спецоперація в Стамбулі: затримали 14 підозрюваних у зв’язках з ІДІЛ

У відомстві додали, що новий мандат місії дозволяє Канаді розгорнути у регіоні до 850 осіб особового складу. Країна також підтримуватиме міжнародних партнерів, забезпечуючи транспортування їх сил двома вантажними літаками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-