Завод в американському Балтиморі зупинив виробництво вакцини AstraZeneca - NYT

Завод в американському Балтиморі зупинив виробництво вакцини AstraZeneca - NYT

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена зупинила виробництво вакцини проти COVID-19 виробника AstraZeneca на заводі в Балтиморі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The New York Times.

На балтиморському заводі виробляли вакцини AstraZeneca та Johnson & Johnson. Підприємством керує Emergent BioSolutions, виробничий партнер Johnson & Johnson і AstraZeneca.

Відзначається, що на такий крок адміністрація Джо Байдена пішла після того, як на цьому заводі були зіпсовані 15 мільйонів доз COVID-вакцини компанії Johnson & Johnson через випадкове змішування компонентів двох різних препаратів.

Таким чином, тепер підприємство повністю перейде під контроль Johnson & Johnson. У виданні пояснили, чому саме ця компанія залишилася на потужностях Emergent Biosolutions.

Читайте також: У Штатах виявили брак у виробництві 15 мільйонів доз вакцини Johnson&Johnson

По-перше, вакцина J&J є однокомпонентною, по-друге, вона раніше, ніж AstraZeneca, отримала схвалення від Управління з питань якості продовольства і медикаментів (FDA) США.

Як вказує газета, у Вашингтоні побоюються, що інцидент в Балтіморі підірве довіру населення країни відразу до двох препаратів, що не дозволить прискорити темпи вакцинації від коронавірусу.

Водночас вже почалися переговори між владою США і керівництвом британо-шведської компанії про пошук нової локації для виробництва вакцини.

Адміністрація Байдена поклала відповідальність за скоєне на Johnson & Johnson. У компанії підтвердили це, заявивши, що "беруть на себе повну відповідальність" за вакцину, вироблену Emergent.

Представник Emergent відмовився від коментарів, за винятком того, що він буде продовжувати виробляти AstraZeneca доти, доки не отримає зміненого контракту від федерального уряду.

Читайте також: Johnson & Johnson поставить для США 11 мільйонів доз вакцини

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден поставив за мету впродовж наступних трьох тижнів забезпечити можливостями для вакцинації кожного дорослого жителя країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-