Байден представив план розвитку інфраструктури США на $2,3 трильйона

Байден представив план розвитку інфраструктури США на $2,3 трильйона

Укрінформ
Президент США Джо Байден представив план, що передбачає інвестиції в різні інфраструктурні проєкти на 2,3 трильйона доларів.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Еспресо.TV. 

За задумом Байдена ці інвестиції дозволять США стати лідером у найперспективніших галузях, пов'язаних з біотехнологіями та екологічно чистими джерелами енергії. Загалом він вважає, що це допоможе США виграти глобальну конкуренцію з Китаєм. 

За словами глави Білого дому, йдеться про “найбільші інвестиції в американські робочі місця з часів Другої світової війни”. Байден підкреслив, що Сполучені Штати не бачили подібних вкладень з моменту будівництва системи автомагістралей між штатами в 1950-х і космічної гонки з СРСР з 1957 по 1988 роки.

Читайте також: Байден висловив підтримку Україні на шляху в НАТО

План Байдена розрахований на 8 років, містить покращення транспортної інфраструктури, підвищення якості життя, збільшення продуктивності бізнесу та соціальну програму підтримки хворих і літніх людей. 

На автошляхи в США передбачили $115 мільярдів, на електричний транспорт – $174 млрд. А на покращення побутової інфраструктури аж $650 млрд, з яких $111 млд на оновлення систем подачі води, $100 млд на розвиток електромереж та інтернету і $137 млрд на модифікацію та будівництво шкіл. 

Ініціатива президента США зустріла й багато критики. Американського лідера критикують за його план республіканці та навіть деякі демократи, адже він хоче реалізовувати програму за рахунок збільшення податку на прибуток великих корпорацій.

Читайте також: Зустріч Зеленського і Байдена: Маркарова розповіла, як працюють над організацією

Нагадаємо: 2 квітня відбулась перша розмова президентів США та України, в ході якої Джо Байден виказав непохитну підтримку України в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-