У М'янмі під час суботніх протестів убили щонайменше п'ятьох людей

У М'янмі під час суботніх протестів убили щонайменше п'ятьох людей

Укрінформ
У М'янмі під час акцій протесту у суботу, 3 квітня, загинуло щонайменше п'ятеро людей.

Про це повідомляє DW з посиланням на місцеві ЗМІ, передає Укрінформ.

"..У місті Моніва в центральній частині країни солдати застрелили трьох демонстрантів. Також двоє протестувальників загинули на південному заході країни", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що багато протестувальників були поранені й затримані.

За даними Асоціації підтримки політичних в'язнів (AAPP), загалом від початку протестів після військового перевороту, що відбувся 1 лютого, у М'янмі вбиті щонайменше 550 людей, у тому числі 46 дітей. Також близько 2750 людей були затримані, ордери на арешт видані ще щодо 126 осіб. Сотні затриманих вважаються зниклими безвісти.

Читайте також: У М'янмі відключили інтернет, триває силове протистояння

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові у М'янмі оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії тим, що парламентські вибори, які пройшли в листопаді, нібито супроводжувалися маніпуляціями.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі та президент Він М'їн були заарештовані.

Багато країн засудили цей переворот. У самій М'янмі відтоді не вщухають протести. Силовики жорстко придушують акції, застосовуючи, зокрема, й вогнепальну зброю.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-