Син ексканцлера Німеччини подав позов проти МОЗ на €5,5 мільйона через закупівлю масок

Син ексканцлера Німеччини подав позов проти МОЗ на €5,5 мільйона через закупівлю масок

Укрінформ
Вальтер Коль, син колишнього федерального канцлера ФРН Гельмута Коля, подав позов проти Міністерства охорони здоров’я на суму близько 5,5 мільйона євро.

Про це повідомляє видання Bild, передає Укрінформ.

Позов пов'язаний з тим, що навесні минулого року компанія Kohl Consult GmbH взяла участь у в оголошеному МОЗ тендері і отримала замовлення на поставку мільйона масок FFP2 за ціною 4,50 євро за штуку. Проте й досі міністерство не оплатило рахунок.

За словами Коля, МОЗ заявило, що маски не є водостійкими. Проте, як стверджує позивач, при замовленні про цей критерій не йшлося.

Читайте також: Президент Німеччини зробив щеплення вакциною від AstraZeneca

«Я не розумію, чому Єнс Шпан та його міністерство навмисно порушують власні контракти. Принцип дотримання контрактів, очевидно, їх не стосується», - заявив Коль.

Міністерство охорони здоров’я відмовилося коментувати справу.

Як повідомляв Укрінформ, у Німеччині набирає обертів корупційний скандал щодо закупівель захисник масок. У центрі його опинилися кілька політиків, включно з депутатами Бундестагу, переважно з правлячої партії ХДС. Кілька політиків уже залишили свої посади. Ситуація серйозно підірвала рейтинги консерваторів напередодні виборів.

Проводиться розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-