У Британії виявили 30 випадків тромбозу після вакцини AstraZeneca

У Британії виявили 30 випадків тромбозу після вакцини AstraZeneca

Укрінформ
Британське Агентство з контролю лікарських засобів і виробів медичного призначення (MHRA) виявило 30 випадків утворення тромбів серед введених 18,1 мільйона доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що було зафіксовано 22 випадки рідкісного і специфічного типу тромбів в мозкових венах та 8 випадків іншого тромбоутворення на фоні знижених тромбоцитів (тромбоцитопенії).

Загалом, це на 25 випадків утворення тромбів більше, ніж британський регуляторний орган заявляв раніше.

Водночас в MHRA не виявили ускладнень у вигляді тромбозу після щеплення британців вакциною від COVID-19 компаній Pfizer/BioNTech.

За словами фахівців, все ж переваги вакцини в попередженні захворювання на коронавірус значно перевищують можливі ризики тромбоутворення.

Як повідомлялося, 18 березня британське Агентство з контролю лікарських засобів і виробів медичного призначення (MHRA) повідомило про п’ять випадків утворення тромбів після вакцинації препаратом від коронавірусу AstraZeneca з-поміж 11 мільйонів введених доз.

Читайте також: Іспанія розширила застосування вакцини від AstraZeneca

Раніше Науковий комітет Європейського агентства з лікарських засобів не побачив зв'язку між щепленням вакциною AstraZeneca та випадками утворення тромбозу.

Як повідомлялося, з початку березня понад 15 країн Європи призупинили застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів.

Нещодавно вакцину AstraZenecа перейменували на Vaxzevria. Зазначається, що упаковка, маркування, зовнішній вигляд препарату також змінилися - однак жодних інших змін, зокрема у складі вакцини, не відбудеться.

Фото: Shutterstock/Juan Roballo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-