Турецькі археологи знайшли унікальні поховання на території стародавнього міста

Турецькі археологи знайшли унікальні поховання на території стародавнього міста

Фото
Укрінформ
У турецькій провінції Бурдур у базиліці в стародавньому місті Кібіра, що знаходиться в переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, археологи знайшли кладовище із 30 унікальними похованнями.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Hürriyet.

«Наша мета - розкопати цю будівлю (базиліку - ред.) протягом наступних двох років, розпочати реставраційні роботи та зробити цю важливу пам’ятку туристичним об’єктом», - заявив археолог Дюзгюн Таркан.

Поховання добре збереглися, їх виявили на території зруйнованої землетрусом християнської базиліки. Саме місто Кібіра внесене до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Це одне з важливих стародавніх міст Туреччини з великою кількістю будівель, датованих від IV століття до н.е. до VII-VIII століття н. е.

Читайте також: Археологи після розкопок називають нову дату заснування Черкас

Базиліку почали вперше розкопувати у 2019 році. Археологи вважають, що вона була ключовим місцем релігійних зборів громади міста у IV ст. н.е., а віднайдені поховання розкажуть про традиції, релігію, життя містян тих часів.

Читайте також: Грецькі археологи знайшли в Олімпії бронзовий ідол бика

За словами Таркана, будівля базиліки досить велика, має прямокутну видовжену форму, розділена на три зали з двома рядами колон. Припускають, що знайдені поховання належали представникам вищого духовенства.

Читайте також: У Китаї археологи знайшли частину золотої маски, якій близько 3 000 років

Як повідомляв Укрінформ, у березні цього року у турецькому Трабзоні, що на Чорноморському узбережжі, археологи знайшли кам'яні знаряддя праці, вік яких 13 тисяч років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-