США скорочують присутність сил у регіоні Перської затоки – WSJ

США скорочують присутність сил у регіоні Перської затоки – WSJ

Укрінформ
Адміністрація Джо Байдена ініціювала суттєве скорочення сил у регіоні Перської затоки в контексті перерозподілу своєї військової присутності у різних регіонах світу. 

Про це повідомляє в четвер американське видання The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«Президент Байден розпорядився, щоб Пентагон розпочав виведення деяких військових засобів та сил з регіону Перської затоки», - зазначає видання.

При цьому зауважується, що йдеться про перші етапи зусиль, спрямовані на перерозподіл глобальної присутності сил США.

Читайте також: США підтримають Україну в разі ескалації російської агресії - міністр Остін

Зазначається, що Сполучені Штати вже вивели з Перської затоки щонайменше три протиракетні батареї «Петріот», у тому числі одну з авіабази Принца Султана в Саудівській Аравії, яка виконувала задачі щодо захисту американських сил.

За словами американських чиновників, виведення також може стосуватися авіаносця «Дуайт Езенхауер» та розвідувальних систем спостереження, які будуть спрямовані на задоволення військових цілей в інших частинах світу. Розглядаються також додаткові скорочення військової присутності США в регіоні.

Читайте також: Військові аташе країн НАТО запевнили Україну у підтримці територіальної цілісності

Як повідомлялося, станом на кінець минулого року в регіоні Перської затоки налічувалось близько 50 тисяч американських військових. Пік присутності сил США в регіоні досягав 90 тисяч військових – під час ескалації напруженості між США й Іраном за часів президентства Трампа. Зараз у регіоні Перської затоки може залишитися всього кількатисячний контингент США.

Фото: ELLIOT SCHAUDT/AGENCE FRANCE-PRESSE/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-