Президент Німеччини зробив щеплення вакциною від AstraZeneca

Президент Німеччини зробив щеплення вакциною від AstraZeneca

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вакцинувався проти коронавірусу.

Про це повідомляється на його офіційному сайті, передає Укрінформ. 

Як зазначається, Штайнмаєр отримав першу дозу вакцини AstraZeneca у шпиталі Бундесверу в Берліні.

Він також звернувся до населення з закликом наслідувати його приклад. «Я довіряю вакцинам, затвердженим у Німеччині… Скористайтеся можливостями - долучайтесь», - сказав 65-річний президент ФРН.

Нині в країні триває друга фаза вакцинації, що передбачає щеплення осіб віком від 70 років, людей з хронічними й тяжкими захворюваннями, поліцейських і працівників системи охорони здоров’я, біженців, безхатьків тощо.

Читайте також: У Німеччині щеплення вакциною AstraZeneca робитимуть лише людям 60+

Раніше МОЗ узяло до уваги зауваження Постійної комісії з вакцинації (STIKO) щодо недоцільності щепити зараз вакциною AstraZeneca людей віком до 60 років через випадки утворення тромбів у період після вакцинації. У Німеччині зафіксовано понад 30 таких випадків, дев'ятеро людей померли.

Публічна вакцинація Штайнмаєра не в останню чергу має на меті підвищити довіру населення до вакцини AstraZeneca. І хоча політику ще не виповнилося 70 років, він підпадає під 2-гу категорію – «високий пріоритет», оскільки має лише одна нирку.

Читайте також: Безпечна й ефективна: експерти ЕМА не змінили ставлення до вакцини AstraZeneca

Заклики вакцинуватися препаратом AstraZeneca з «рекламною» метою неодноразово лунали на адресу канцлера ФРН Ангели Меркель, яка сказала, що готова зробити це, коли підійде її черга.

За даними МОЗ ФРН, 11,6% населення країни отримали до цього часу одну дозу вакцини, 5% пройшли повний курс щеплення. Загалом використано 13,8 млн доз вакцин від трьох виробників, з них близько 20% становить препарат AstraZeneca.

Читайте також: Вакцину проти коронавірусу AstraZeneca перейменували на Vaxzevria

За даними Worldometer, від початку пандемії у світі виявлено 129 657 493 випадки COVID-19, зокрема 2 831 092 летальні, одужало 104 529 872 людини. 

Фото: Steffen Kugler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-